milonaki

Η Μαρία Α. Μυλωνάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11/06/1966. Έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής τον Απρίλιο του 1992 από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στη συνέχεια διορίσθηκε ως Αγροτική Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, στην Εύβοια έως τον Νοέμβριο του 1993.
Ειδικεύθηκε στην Γαστρεντερολογία στο Τζάνειο Νοσοκομείο και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας τον Σεπτέμβριο του 2000.
Τον ίδιο χρόνο έλαβε υποτροφία από την Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία διάρκειας ενός έτους και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο, στο Royal London Hospital, στην επεμβατική ενδοσκόπηση και στα Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα του Εντέρου.
Μετά το πέρας της υποτροφίας παρέμεινε στο Royal London Hospital έως τον Ιούνιο του 2003 συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες του Γαστρεντερολογικού τμήματος και ολοκληρώνοντας το ερευνητικό της έργο και την συγγραφή των αντίστοιχων εργασιών. Τον Σεπτέμβριο του 2003, μετά από κρίση, επιλέχθηκε και διορίσθηκε ως Επιμελήτρια Β’ στο Γαστρεντερολογικό τμήμα του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Έγινε Επιμελήτρια Α’ στο ίδιο νοσοκομείο το 2010 και παρέμεινε εκεί υπηρετώντας την Δημόσια Υγεία έως την παραίτηση της τον Σεπτέμβριο του 2014.

Επαγγελματική άσκηση:

I. Υπηρεσία υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Κ.Υ. Ιστιαίας,Εύβοια (3/6/1992 έως 30/10/1993)

II. Ειδικευόμενη ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας στην Β΄ Παθολογική Κλινική στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Βόλου ‘Αχιλλοπούλειο’  (26/11/1993 έως 3/6/1996) 

III. Ειδικευόμενη ιατρός  Γαστρεντερολογίας στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Πειραιώς ‘Τζάνειο’ (4/6/1996 έως 8/6/2000)

IV. Απόκτηση τίτλου ειδικότητας: Σεπτέμβριος 2000

V. Μετεκπαίδευση στο ‘Royal London Hospital’ του Λονδίνου (10/10/2000 – 4/6/2003) στα εξής:
 α) επεμβατική ενδοσκόπηση, β) ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου.
Clinical assistant & Research Fellow στο‘Royal London Hospital’ από
10/10/2000 έως και 4/6/2003 υπό την επίβλεψη των Prof. C. P. Swain και Prof D. S. Rampton. (Υποτροφία της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας για το έτος 2001).

Συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες του Γαστρεντερολογικού τμήματος με πραγματοποίηση των προγραμμάτων των διαγνωστικών και επεμβατικών ενδοσκοπήσεων και συμμετοχή στα εξωτερικά ιατρεία  ιδιαίτερα των ασθενών με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Nοσήματα του Eντέρου. Επίσης παρακολούθηση των συναντήσεων γαστρεντερολόγων, χειρουργών και παθολογοανατόμων με συζήτηση ενδιαφέροντων περιστατικών του τμήματος. Ενεργός συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του τμήματος αλλά και σε προγραμματισμένες εβδομαδιαίες συναντήσεις που οργανώνονταν από το Πανεπιστήμιο με ερευνητικό ενδιαφέρον.
Διεκπεραίωση των ιδιωτικών περιστατικών της ενδοσκοπικής κάψουλας του καθ. CP Swain, καθώς και των περιστατικών που παραπέμπονται στο Royal London Hospital από άλλα νοσοκομεία της Μ. Βρεττανίας στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ερευνητικό έργο κατά την διάρκεια της μετεκπαίδευσης 

Υπεύθυνη μελέτης για την ανάπτυξη της ενδοσκοπικής κάψουλας (Συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας κατασκευής της ενδοσκοπικής κάψουλας (Given Imaging, Israel) με θέμα ‘Wireless capsule colonoscopy’, συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα με θέμα ‘Wireless capsule endoscopy in children’σε συνεργασία με το παιδιατρικό τμήμα του Royal Free Hospital, συγκριτική μελέτη της προωθητικού τύπου εντεροσκόπησης με την ενδοσκόπηση με ασύρματη κάψουλα κ.α). 
Ευγενική αναφορά με ευχαριστίες από τον καθ. C P Swain στο άρθρο με τίτλο History and development of capsule endoscopy’ με συγγραφείς τον Gavriel J Iddan και C. Paul Swain που δημοσιεύθηκε στο Gastrointestinal Endoscopy Clin N Am 14(2004) 1-9 ….‘I would like to thank Dr Maria Mylonaki and priv –Doz Dr. Annete Fischer-Ravens for continuing the clinical studies and development and testing of new devices at the Royal London Hospital’  
Ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου υπό την επίβλεψη του καθ. D S Rampton: υπεύθυνη για 5 διαφορετικά ερευνητικά πρωτόκολλα που τα αποτελέσματα τους παρουσιάστηκαν σε Διεθνή συνέδρια και οδήγησαν σε πλήρεις δημοσιεύσεις. 

Θέση Επιμελήτριας Β’ στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ‘Αγιος Παντελεήμων’ από 15/9/03 (μονιμοποίηση από 15/9/08) έως 11/2010.

Θέση Επιμελήτρια Α’ στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ‘Αγιος Παντελεήμων’ από  11/2010 – 09/2014.

Ιδιώτης Γαστρεντερολόγος :  από  9/2014 

Εκπαιδευτική άδεια από 4/4/08 έως 10/10/08 (1 ημέρα / εβδομάδα): εκπαίδευση στην ενδοσκοπική παλίνδρομη χολαγγειοπαγκρεατογραφία  (ERCP) και τον ενδοσκοπικό υπέρηχο (EUS) στην Β’ Γαστρεντερολογική κλινική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός με διευθυντή τον Δ. Γ.  Καραμανώλη. 

Μέλος Ιατρικών Εταιρειών

Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία

Ελληνική Ομάδα Μελέτης των  Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου

European Crohn’s & Colitis Organisation (ECCO)

Διευθύντρια Σύνταξης των ΕΝΔΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, του τριμηνιαίου περιοδικού της ΕΠΕΓΕ από τον Ιανουάριο του 2014 έως και σήμερα.

Μέλος του ΔΣ της ΕΠΕΓΕ από 9/2013 έως και σήμερα.

Ξένες γλώσσες: Αγγλικά

Για να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό της ιατρού πατήστε εδώ.